Česta pitanja

Sve o smjeŠtajnim kapacitetima


Kako da dođem do apartmana?

 1. Svaki naš smještaj iz ponude sadrži mapu sa preciznom lokacijom. Ukoliko se i dalje ne snalazite, ili niste sigurni kako doći do adrese smještaja, sigurni smo da će Vam ljubazni domaćin dati detaljne upute putem telefona, vibera ili maila.

Kada mogu ući u apartman?

 1. Standardno vrijeme dolaska u sve smještaje iz naše ponude je od 14:00 sati, a vrijeme odlaska je do 10:00 ili 11:00 sati, u zavisnosti od apartmana i/ili dolaska novih gostiju, nakon vas. U slučaju da je smještaj prethodni dan prazan, moguće je ući i prije 14:00 sati, a u slučaju da nakon Vas domaćin ne očekuje nove goste tog dana, moguć je i kasniji check-out. Svakako je najbolje da se o mogućnosti ranijeg ulaska ili kasnijeg odlaska raspitate direktno kod vlasnika smještaja.

Ko će mi dati ključeve?

 1. U većini slučajeva na adresi smještaja će Vas dočekati vlasnik koji će Vas uvesti u stan, pokazati Vam mogućnosti apartmana, izvršiti naplatu i predati ključeve.
 2. Ključeve ćete na odlasku predati istoj osobi koja Vas je i smjestila. Domaćin će zajedno s Vama izvršiti obilazak smještaja i provjeriti stanje apartmana.
 3. U slučaju da izgubite ključ dužni ste snositi troškove zamjene brave i ključeva od smještaja.

Kakav je sadržaj apartmana?

 1. U svim apartmanima iz naše ponude, obezbjeđeni su posteljina i peškiri za onoliko osoba koliko je najavljeno prilikom rezervacije. Zamjena posteljine i peškira se vrši u zavisnosti od dužine Vašeg boravka. Ukoliko imate potrebu za zamjenom peškira ili posteljine, ljubazno Vas molimo da se obratite direktno vlasniku stana.
 2. U svakom smještaju iz naše ponude postoji neka od brzih internetskih veza: ADSL, Wi-Fi ili kablovski internet, a svi apartmani imaju i kablovsku televiziju.
 3. Većina smještajnih jedinica iz naše ponude nema fiksni telefon, iz objektivnih razloga. Ukoliko određeni smještaj ipak ima fiksni telefon, o njegovom korištenju se prethodno dogovorite sa vlasnikom smještaja. Dužni ste platiti svaki utrošak sa fiksnog telefona koji načinite tokom boravka.

Provjera stanja smještaja

 1. Na dan odlaska, prilikom predaje ključeva, vlasnik smještaja će zajedno s Vama izvršiti obilazak smještaja i provjeru stanja apartmana. Kako su svi apartmani u privatnom vlasništvu, molimo Vas da tokom vašeg boravka čuvate opremu apartmana i poštujete pravila kućnog reda.
 2. Gosti su su dužni da čuvaju apartman, inventar i instalacije. Svaka napravljena šteta mora biti nadoknađena.
 3. Stan Na Dan Sarajevo djeluje isključivo kao informator, te ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu koju gosti eventualno učine ili naprave u apartmanu.

Dolazim kasno, šta onda?

 1. U smještaj koji ste prethodno rezervisali, dobrodošli ste u bilo koje doba dana ili noći. No, preporučujemo da svakako vlasniku smještaja najavite svoj kasni dolazak, kako bi blagovremeno organizovao da Vas neko sačeka i preda vam ključeve.

Produženje boravka?

 1. Produžiti boravak nakon dolaska je moguće ukoliko je apartman raspoloživ. U slučaju da je apartman već rezervisan, molimo Vas ljubazno da pogledate druge smještaje iz naše ponude, sigurni smo da ćete naći ono što Vam treba. Stan Na Dan Sarajevo nudi veliki izbor apartmana, stanova, kuća i soba u privatnom smještaju.

Niste zadovoljni apartmanom?

 1. Naša ponuda sadrži veoma realne slike, za svaki konkretan smještaj. Trudimo se da prikažemo realno stanje smještajnih kapaciteta iz naše ponude, te su tako vlasnicima stana na raspolaganju naši profesionalni fotografi i snimatelji, a sve s ciljem da se vjerno prikažu svi apartmani. No, i pored toga, može se desiti da gost ponekad nije zadovoljan onim što je zatekao, iz nekog razloga.
 2. Ukoliko smatrate da su odstupanja od ponuđenog i zatečenog velika, molimo Vas da ih dokumentujete fotografijama i pošaljete. Potrudit ćemo se da to riješimo u što kraćem roku. Jedna od sankcija je svakako ta da određeni smještaj nadalje ne bude uvršen u našu ponudu. Stoga je potrebno da nas na opisani način kontaktirate odmah, a najkasnije u roku od 24h. Naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Privatnost

 1. Stan na dan Sarajevo nema nikakav uvid o tome da li je određeni apartman slobodan ili rezervisan. Stan na dan Sarajevo od Vas ne zahtjeva bilo kakvu registaciju, niti ikakve lične podatke, koji uključuju ili isključuju podatke o vašim brojevima bankovnih računa, brojevima kartica i slično. Također, Stan na dan Sarajevo nema uvid u to koji ste apartman izabrali i da li ste uspješno rezervisali.
 2. Za sve zakonske i pravne radnje vezane za Vaš boravak u odabranom smještaju ( izdavanje računa, boravišne takse, prijava gostiju, pripadajući porez) odgovoran je isključivo vlasnik smještaja.

Ograničenje od odgovornosti

 1. Osoba, pravna ili fizička, koja vrši rezervaciju, odgovorna je za tačnost svih potrebnih podataka o osobama koje će apartman koristiti.
 2. Osobe koje iznajmljuju smještaje/apartmane, u potpunosti su odgovorne za sve podatke o svojim smještajnim kapacitetima, a koji se nalaze na web stranicama Stan na dan Sarajevo.
 3. Stan na dan Sarajevo neće biti odgovoran ni za kakav gubitak ili štetu nastalu korištenjem ove web stranice, gubitak ili štetu nastalu korišćenjem apartmana ili događajima kao što su požar, poplava, elementarna nepogoda, pljačka ili bilo koja druga kriminalna radnja od strane korisnika ili vlasnika.
 4. Stan na dan Sarajevo se izričito ograđuje od veze i odgovornosti za bilo kakve eventualne nezakonite radnje, koje bi počinili vlasnici/korisnici apartmana ili osobe u njihovoj pratnji, a za vrijeme izdavanja/boravka u apartmanu.
 5. Stan na dan Sarajevo je online preglednik smještajnih kapaciteta u Sarajevu informativnog karaktera i ne vrši prijavu gostiju. Vlasnici stanova objavljenih na našoj web stranici su odgovorni za sve pravne radnje vezane za kratkoročni smeštaj.

 

Kako biste bili pravilno informisani, molimo pročitajte Uvjete korištenja web-stranice. Korištenjem ovih stranica smatra se da ste saglasni sa istim.

Hvala što birate naše stranice za odabir smještaja u Sarajevu

Hvala Vam na posjeti

Vaš Stan na dan Sarajevo