savjeti i trikovi

top savjeti

Dobar savjet para vrijedi mudra je izreka koju u ovom slučaju možete shvatiti doslovice. Podijelićemo s Vama naše dugogodišnje iskustvo u klasičom i digitalnom marketingu specijaliziranom za kratkoročni najam nekretnina. Ovaj put Vam donosimo 3 bitne činjenice o profesionalnom izdavanju nekretnina, a koje su proizašle iz naše bogate prakse i predstavljaju temelj profesionalnog iznajmljivanja nekretnina na principu "stan na dan". Izbjegnite amaterske greške i napravite ozbiljan posao. Primijenite ih i povećajte zaradu, a goste učinite zadovoljnim! Tako lako.

Example blog post alt

1. Odlučite se o vrsti najma

Kratkoročni najam donosi više novca, ali i zahtijeva mnogo više Vašeg angažmana. Zato je prvi korak da se odlučite da li izdajete apartman kratkoročno ili dugoročno, odnosno "pod kiriju" ili na principu "stan na dan". Ukoliko ste u stalnoj dvojbi i radite "kako naleti" velika je vjerovatnoća da će Vam stan uglavnom biti prazan ili izdat dugoročno na kratak period. Zašto?

  • Zato jer su to dva potpuno različita načina i principa, i zahtijevaju različite pristupe i metode.
  • Ako Vam apartman nije dostupan gostima jer ste ga izdali pod kiriju, gosti više neće tražiti Vaš apartman. I kad bude slobodan, već ste goste izgubili.

Kratkoročno rentanje na principu "stan na dan" može donijeti i do nekoliko puta veću zaradu, i to je upravo naša specijalnost. No, također morate biti spremni uložiti i do nekoliko puta više Vašeg angažmana.

2. Trebate imati zamjenu

Trebate imati osobu od povjerenja. Planirajte svoje obaveze i obezbijedite zamjenu, kako Vam se ne bi dogodilo da ne možete primiti goste zbog ličnih obaveza. Budite profesionalni jer rentanje na principu "stan na dan" zahtijeva mnogo Vašeg vremena i truda. Stan može biti rezervisan u svakom momentu, gosti koji dolaze mogu biti neposredno nakon gostiju koji odlaze, mogu stići kasno u noći ili rano, zorom. Vi trebate biti spremni na to.

Ako imate mnogo drugih, privatnih i poslovnih obaveza, nađite osobu od povjerenja, koja može goste primiti i ispratiti umjesto Vas, predati ključeve i uputiti goste u sadržaje i funkcionalnosti apartmana. Pa i spremiti apartman poslije gostiju, ako zatreba.

3. Gost je najvažniji

Sistem iznajmljivanja "stan na dan" je veoma popularan i predstavlja odlićan način privatnog smještaja za sve: turiste, poslovne ljude, mlade ili parove. Zato je važno da Vaš apartman bude opremljen posteljinom i peškirima, toaletnim potrepštinama, internetom, kablovskom televizijom i grijanjem. Važno je da se gosti osjećaju dobrodošlo, ugodno i kao kod kuće. Budite im dostupni i na raspolaganju.

Nama je također Vaš gost na prvom mjestu. Naše su stranice potpuno FREE za sve goste; Ne zahtjevamo registraciju, niti osobne podatke gostiju. Naš koncept je jednostavan i fukcionalan.

Nikad je gubite iz vida da je gost taj koji donosi novac. Zato je zadovoljan gost i Vaš i naš najveći prioritet i zajednički interes.

Ukoliko svoj angažman temeljite na ovim činjenicama, uspjeh neće izostati. Vaš hobi i poneki "dinar sa strane" od povremenog izdavanja stana možete pretvoriti u dodatni izvor prihoda i unosan biznis. Kao i za svaki posao, potrebno je uložiti trud, vrijeme i određena sredstva.

I na kraju, nadamo se da će Vam ovaj članak koristiti u budućem radu, i da će Vam poboljšati popunjenost kapaciteta, a samim tim i zaradu. Pri tome je potpuno nevažno da li ste tek počeli ili se već duži period bavite izdavanjem svog apartmana, jer su ove činjenice apsolutno primjenjive u svakoj fazi. Ukoliko ste tek počeli ili čak još i niste, ili ste već iskusan izdavatelj, možete jednostavno primijeniti svaku od njih ili određenu, i time poboljšati svoje aktivnosti.

  • Ako ste dobili korisne informacije od nas, preporučite nas
  • Ako želite postati naš saradnik, kontaktirajte nas
Iskreno se nadamo da ste uživali u čitanju i našli nešto korisno za sebe. Ne propustite ni naredni članak u kojem ćemo pisati o slijedeće 3 bitne činjenice za profesionalno izdavanje apartmana "na dan". Ukoliko želite više ovakvih sadržaja dobivati u Vaš inbox, upišite svoj email na kraju ove stranice, i pošaljite nam. Rado ćemo Vas uvrstiti na našu emailing listu. Potpuno bez obaveza i bez spama, garantujemo! Nećemo biti dosadni, newsletter šaljemo najviše jednom mjesečno, obično ni toliko, i uvijek se možete odjaviti. Naravno, naša je platforma uvijek otvorena za nove saradnike Pridružite se jedinoj uvezanoj digitalnoj platformi za izdavanje stanova u BiH i uključite svoj apartman u našu ponudu.
Svratite ponovo, Nastaviće se...

ImaŠ komentar?