uvjeti korištenja

 

WEB STRANICA

STAN NA DAN SARAJEVO

 

DOBRODOŠLI na www.stannadansarajevo.ba Ova web stranica sastavni je dio digitalne platforme STAN NA DAN SARAJEVO, koja uključuje digitalne kanale putem kojih prezentujemo i promovišemo stanove za iznajmljivanje na internetu.

Opšte odredbe:

Web stranice i domena www.stannadansarajevo.ba u privatnom su vlasništvu fizičkih lica iz Sarajeva, BiH, i uredno su registrovane kod Centralnog registra za državnu/nacionalnu domenu (NIC/UTIC). Za vrijeme korištenja web stranica stannadansarajevo.ba primjenjuju se dole navedeni Uvjeti korištenja, čijim se sastavnim dijelom smatraju i Uvjeti oglašavanja, te svi navedeni uvjeti rezervacije, plaćanja, kućnog reda, saradnje i drugih sekcija objavljenih na web stranicama Stannadansarajevo.ba, a čija je svrha informisanost korisnika web stranica stannadansarajevo.ba. Korištenjem web-stranice, korisnik potvrđuje da je upoznat sa svim navedenim Uvjetima korištenja web stranica stannadansarajevo.ba i da ih u cijelosti prihvaća. Ukoliko se sa istima ne slažete ili ih ne prihvatate, molimo da ne koristite ovu web lokaciju.

Stannadansarajevo.ba su web stranice o smještajnim kapacitetima u Sarajevu, koje omogućuju svojim korisnicima da se informišu o vrstama smještaja, njihovoj lokaciji, sadržaju smještaja, i uključuju kontakt podatke vlasnika tih smještaja, odnosno omogućuju korisnicima da prezentuju svoje smještajne kapacitete na našim web stranicama. Digitalna platforma "Stan na dan Sarajevo" bavi se isključivo objavljivanjem i prezentiranjem smještajnih kapaciteta u Sarajevu (apartmana, soba, stanova i kuća), i ne bavi se izdavanjem ili iznajmljivanjem istih. Mi plasiramo izravan kontakt s vlasnikom stana/smještaja, bez registracije, upisivanja obaveznih podataka i slično. Također, korisnicima/vlasnicima smještaja, nudimo jedinstven i drugačiji način saradnje, odnosno objavljivanje njihovih smještaja na principima savremenog online poslovanja i digitalnog marketinga, na profesionalnoj i fer osnovi. Svakako da je moguća i saradnja sa trećim licima, odnosno svima onima koji žele da se njihov logo ili banner/link na određeni sadržaj nađe na našem online pregledniku. Na našim web stranicama možete pogledati svaki od smještaja posebno, i pročitati sve informacije o smještajnim kapacitetima, lokaciji i cijenama.

Stannadansarajevo.ba nije web trgovina, te u tom smislu ne zahtjeva registraciju korisnika, niti prikuplja lične podatke. Rezervaciju smještaja nije moguće izvršiti putem ove web-stranice, jer je ista osmišljena kao web-prezentacija, odnosno online preglednik informativnog karaktera. Korištenjem sadržaja web-stranica stannadansarajevo.ba korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja, te prihvaća koristiti sadržaj web stranica isključivo za ličnu/osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na ovim web stranicama isključivo su informativnog karaktera.

Vlasnici stranice stannadansarajevo.ba zadržavaju pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti navedene Uvjete korištenja, te neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Podaci o smještajnim kapacitetima, te bilo koje druge objavljene informacije na web stranicama stannadansarajevo.ba smatraju se tačnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim, vlasnici stranice i web stranice stannadansarajevo.ba ne garantuju tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka na ovim stranicama.

Zaštita ličnih podataka:

Putem web stranica stannadansarajevo.ba se ne prikupljaju lični podaci korisnika stranica. Podaci vlasnika smještaja koji su prezentovani na web stranicama, a koji uključuju lokaciju i fotografije smještaja i podatke za kontakt, objavljeni su uz prethodni pristanak vlasnika smještaja i služe kako bi zainteresovane osobe mogle stupiti u direktni kontakt s vlasnikom smještaja, radi daljeg dogovora o rezervaciji smještaja i najmu.

Pod prethodnim pristankom podrazumijeva se dostava takvih podataka radi objave na web stranicama stannadansarajevo.ba putem službenih mailova, kontakt-forme, online obrasca, putem društvenih mreža ili bilo kojim putem koji podrazumijeva pisani trag o dostavljenim podacima. Web stranica stannadansarajevo.ba se obavezuje poštivati privatnost korisnika web stranica, te dostavljene podatke objaviti i koristiti samo za vrijeme dok traje saradnja sa vlasnikom određenog smještaja.

Privatnost

Stannadansarajevo.ba nema nikakav uvid o tome da li je određeni apartman slobodan ili rezervisan. Također, stannadansarajevo.ba od korisnika/gosta ne zahtijeva bilo kakvu registaciju, niti ikakve lične podatke, koji uključuju ili isključuju podatke o brojevima bankovnih računa, brojevima kartica i slično. Stannadansarajevo.ba nema nikakav uvid u to koji je apartman korisnik/gost izabrao i da li je uspješno izvršio rezervaciju.

Vlasnici smještaja u svakom momentu mogu zahtijevati brisanje ili izmjenu njihovih kontakt podataka sa web stranica stannadansarajevo.ba, što će biti učinjeno u roku od 24-48 sati, u zavisnosti od tehničkih mogućnosti u momentu prijema takvog zahtjeva.

Odgovornost korisnika

Pod korisnicima web stranica stannadansarajevo.ba podrazumijevaju se posjetitelji web stranica, kao i vlasnici smještaja, čiji su smještajni kapaciteti objavljeni na web stranici stannadansarajevo.ba Korištenjem web stranica stannadansarajevo.ba preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Zabranjena je strogo zloupotreba tuđeg identiteta na bilo koji način, i/ili lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Stannadansarajevo.ba ne vrši rezervacije, ni prijave gostiju. Stannadansarajevo.ba je web prezentacija informativnog karaktera i nikada i ni pod kojim uvjetima ne naplaćuje i ne izdaje račune za najam smještaja. Za račune je isključivo odgovoran vlasnik stana ili osoba koja je postavljena u ime vlasnika, kao i za sve zakonske i pravne radnje vezane za kratkoročni smještaj i/ili boravak korisnika/gostiju u odabranom smještaju ( izdavanje računa, boravišne takse, prijava gostiju, pripadajući porez i sl).

Slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na internetu, putem kontakt forme na stranici, ili putem društvenih mreža, kao i uopšte slanje privatnih poruka putem interneta može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena na gore navedene načine smatrat će se nepovjerljivom, te vlasnici stranica, kao ni web stranica stannadansarajevo.ba ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

Pravne obaveze i odricanje od odgovornosti

Osobe koje iznajmljuju smještaje/apartmane, a iste daju na objavu na web stranice stannadansarajevo.ba, u potpunosti su odgovorne za sve podatke, uključujući podatke iz tabele, tekstualni opis, fotografije, video i/ili druge prezentacije, o svojim smještajnim kapacitetima. Stannadansarajevo.ba neće biti odgovoran ni za kakav gubitak ili štetu nastalu korištenjem ove web stranice, gubitak ili štetu nastalu korišćenjem apartmana ili događajima kao što su požar, poplava, elementarna nepogoda, pljačka ili bilo koja druga kriminalna radnja od strane korisnika ili vlasnika.

Stannadansarajevo.ba se izričito ograđuje od veze i odgovornosti za bilo kakve eventualne nezakonite radnje, koje bi počinili vlasnici/korisnici apartmana ili osobe u njihovoj pratnji, a za vreme izdavanja/boravka u apartmanu.

Stannadansarajevo.ba ne snosi nikakvu odgovornost ako iz bilo kojeg razloga dodje do bilo kakvih nepredviđenih okolnosti ili odnosa između korisnika/gosta i korisnika/vlasnika smještaja. Stannadansarajevo.ba nema nikakvog uticaja na takve, nepredviđene okolnosti ili odnose, kao ni uopće na okolnosti i/ili odnose između gosta i vlasnika smještaja.

Vlasnici web stranica i stannadansarajevo.ba izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem ovih web stranica, ili je na bilo koji način uz to vezana, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja sadržaja web stranica Stannadansarajevo.ba.

Zaštita autorskih prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba. Korištenjem ovih web stranica pristajete na zabranu reprodukcije, kopiranja, umnožavanja ili distribucije dizajna, podloge i sadržaja internet stranica stannadansarajevo.ba, pojedinačnih elemenata internet stranica, fotografija, dizajna logotipa, a bez izričitog pismenog odobrenja vlasnika. Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje, te svaka druga vrsta upotrebe sadržaja web stranica stannadansarajevo.ba, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja vlasnika web stranica, domene, te drugih vlasnika autorskih prava. Ako je takvo dopuštenje dato, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorska prava, logotip, dizajn i slično.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na web stranicama stannadansarajevo.ba, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava, te vlasnici stannadansarajevo.ba izričito pridržavaju pravo da takvo korištenje naplate po svojoj slobodnoj procjeni, kao i da sudskim putem, bez bilo kakvog upozorenja, potraže zaštitu svojih prava i naknadu.

Završne odredbe

Stannadansarajevo.ba sadrži linkove na druge web stranice, te imajte na umu da mi nismo odgovorni za uvjete o privatnosti na drugim web-stranicama. Kada s naše web stranice odlazite na drugu web stranicu, pročitajte njihove uvjete korištenja.

Stannadansarajevo.ba ne može garantovati da neće biti grešaka i/ili da će web stranice stannadansarajevo.ba funkcionisati bez prekida i u svakom trenutku. Naše web stranice povremeno mogu biti nedostupne zbog različitih tehničkih poteškoća. Nema garancije da će ova web stranica biti raspoloživa na konzistentnoj ili stalnoj osnovi i raspoloživost ove web lokacije može biti podložna razmacima prekida, lošeg rada, te se može u bilo koje vrijeme ukinuti.

Svaki posjetitelj koji koristi informacije koje se pojavljuju na ovim web stranicama, kao i svaki korisnik koji odluči na ovim web stranicama objaviti svoj smještaj i svoje podatke, čine to na vlastiti rizik i odgovornost.

Svi sadržaji web stranica Stannadansarajevo.ba su isključivo informativnog karaktera i ne predstavljaju niti odražavaju stavove i mišljenja vlasnika stannadansarajevo.ba

Eventualni sporovi rješavat će se vansudskim putem.

Hvala na povjerenju

Vaš Stan na dan Sarajevo